Rezultati rada lokalnog partnerstva za zapošljavanje Goražde 2017/18

Objavljen posljednji promotivni film

„Rezultati rada lokalnog partnerstva za zapošljavanje Goražde 2017/18“ je posljednji, šesti, promotivni film koji je urađen u okviru projekta „Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“.

Kroz film predstavljeni su svi rezultati rada među kojima treba pomenuti tri organizovane obuke i to: andragošku obuku za profesore i inžinjere sa područja BPK Goražde, obuku za nezaposlene osobe za zanimanje „Plastičar“, „Regler“ i „CNC operater“, te „Soft-skills obuku za nezaposlene visokoobrazovane osobe. Također, održano je 11 promocija cjeloživotnog učenja na 8 lokacija na području BPK Goražde. Nakon završenih obuka, zaposlenje su pronašle 42 osobe.

Pored obuka važan rezultat jeste i prezentacija Istraživanja potreba za radnom snagom (IPRS), te prvi održani sajam zapošljavanje na području BPK Goražde.

Treba napomenuti da je objavljeno još pet promotivnih filmova o privrednim subjektima BPK Goražde, koje možete pronaći na web stranici lokalnog partnerstva https://lokalnopartnerstvobpkg.ba/

Lokalno partnerstvo BPK Goražde je aktivno radilo na svim aktivnostima projekta punih 20 mjeseci, što je u konačnici doprinjelo formalizaciji ovog partnerstva, kojim su regulisana međusobna prava i obaveze, strateška uloga i pravci zajedničkog djelovanja.

Projekat „Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja“ se provodi u sklopu krovnog projekta ''Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH'' kojeg finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

 

 

Podijeli:

Vezani članci

Pogledaj sve novosti